Artikeln publicerades 24 november 2021

Härnösandshus deltar i Orange day

Härnösandshus deltar i en gemensam aktion för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor.

Härnösandshus bjuder tillsammans med Kvinno- och tjejjouren Härnösand, Härnösands kommun och Länsstyrelsen Västernorrland in till en gemensam aktion torsdagen den 25 november för att uppmärksamma FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor – Orange day.

Det blir samling på torget med tal av landshövding Berit Högman och kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, Andreas Sjölander.

Därefter visas filmen ”Tillsammans mot våld i nära relationer”.

En film som Härnösands kommun tagit fram i samarbete med Länsstyrelsen Västernorrland.

Allt avslutas med ett fackeltåg. Härnösandshus sponsrar Kvinno- och tjejjouren med facklor som de får sälja. Vinsten av försäljningen går till deras verksamhet.

-Vi vill vara med och bidra till trygghet i Härnösand, säger Göran Albertsson, vd på Härnösandshus. Att delta i den här manifestationen är ett sätt och vårt arbete med Härnösandskurage är ett annat. Härnösandskurage kommer ifrån policyn Huskurage som uppmuntrar till att visa omtanke. Det är en vägledning till hur du och jag ska göra om vi ser eller hör något som gör oss oroliga. Det kan vara oro för våld i en familj, men det kan också handla om att uppmärksamma en granne som verkar må dåligt eller någon som är ensam.