Lämna anbud på utvändig renovering av Härnösands rådhus

AB Härnösands kommunfastigheter söker kompetenta entreprenörer till byggnadsminnet Härnösands rådhus.

Se en kort film Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med bilder på Härnösands rådhus från ovan!

Det nuvarande rådhuset i Härnösands uppfördes som Gymnasiebyggnad i slutet av 1700 talet. Byggnaden ritades av Olof Tempelman 1785 där den karaktäristiska pelarrotundan utformad som ett rundtempel i nyantik anda kom till. Byggnaden invigdes 1791. Härnösands rådhus byggnadsminnesförklarades 1982.

Härnösands rådhus är sedan länge en kommunal förvaltningsbyggnad och en administrativ arbetsplats för tjänstemän inom Härnösands kommun samt fungerar som möteslokal för fullmäktige samt kommunstyrelsen m m.

- Vi söker duktiga hantverkare som vill vara med och rusta den här unika och viktiga byggnaden i Härnösand för framtiden, säger Clemens Brännström, fastighetschef på Härnösandshus AB och AB Härnösands kommunfastigheter.

Utvändig renovering av Härnösands rådhus

Arbeten omfattar i korthet omläggning plåttak, förstärkning av takstolar, montering av taksäkerhetsannordningar samt partiella puts och målningsarbeten.

Om anbudsförfarandet
Förfrågningsunderlaget och mer information hittar du genom att logga in alternativt skapa ett konto på KommersAnnons.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sista anbudsdag
Välkommen att vara med och lämna anbud i detta spännande och utmanande projekt! Sista dag för lämnande av anbud är den 4 maj 2021.