Härnösand får grönt ljus av SFS!

Sveriges förenade studentkårer, SFS, presenterar i dag SFS Bostadsrapport 2011. Rapporten är en granskning av bostadssituationen för studenter i hela landet inför terminsstarten.
Härnösand får även i år "grönt ljus" av SFS när det gäller bostadsgaranti och uppfyller SFS kriterier för bostadsgaranti för studenter!

Studenter erbjuds ett studentboende vid terminstart och vid oförutsedd efterfrågan på studentboende används det ordinarie bostadsbeståndet som anpassas till studentboende!

Utdrag från SFS (Sveriges förenad studentkårer):

SFS granskning visar att endast 4 av 30 studentstäder kan garantera ett studentboende inom 30 dagar. Akutboenden i form av en hyrd luftmadrass eller en campingstuga är  på många håll den enda lösningen för att få tak över huvudet.  - Den svåra bostadssituation för studenter ligger fortsatt på en ohållbar nivå. Regeringens reformer är tandlösa och  politkerna inväntar bättre tider, men studenterna är bostadslösa nu,  säger Camilla Gerogsson, ordförande för Sveriges förenade studentkårer.

Rapporten visar att de städer som lyckats bäst har ett väl utvecklat samarbete mellan kommun, bostadsbolag, högskola och studentkår.
-  Ett starkt lokalt samarbete där studenternas behov står i fokus är en framgångsfaktor som fler kommuner och regioner måste ta till sig. Studenter ska ses som en investering, inte som ett problem, säger Camilla Georgsson, ordförande för Sveriges förenade studentkårer.

Länkar:
SFS Bostadsrapport 2011PDF
SFS (Sveriges förenade studentkårerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster