Att söka lägenhet

Från och med oktober 2015 måste alla registrera sig på Mina sidor för att kunna söka lägenhet eller bilplats hos oss. Även du som har en intresseanmälan sedan tidigare måste registrera dig på Mina Sidor.

Så här gör du för att registrera din intresseanmälan på Mina sidor från och med oktober 2015: Gå in på ”Mina sidor”, och välj länken ”Registrera dig.” Följ sedan instruktionerna på sidan.

Du måste ha en e-postadress för att kunna registrera en intresseanmälan. Om du saknar e-postadress, kontakta vår kundtjänst via info@harnosandshus.se eller telefon 0611-88 201, 882 04 eller 882 05.

Intresseanmälan Du måste uppdatera din intresseanmälan minst 1 gång om året. Gör du inte det, förlorar du din kötid. Det räcker att du loggar in på Mina sidor så blir intresseanmälan automatiskt uppdaterad. Erbjudanden Inga erbjudanden kommer att skickas med automatik. Du måste regelbundet gå in på sidan ”Ledigt just nu” och anmäla intresse på de objekt du vill hyra.

Väljer du att prenumerera på lägenheter som passar dina önskemål får du ett e-postmeddelande med information om dessa. Detta är inget erbjudande utan bara en upplysning om att lediga objekt finns enligt dina önskemål.
Om du får ett erbjudande Får du ett erbjudande om visning på en lägenhet kommer det till den e-post adress du registrerat.

Tänk på att du kan tacka nej till, eller strunta i att svara på ett erbjudande högst två gånger på sex månader, tackar du nej eller struntar i att svara en tredje gång spärras din intresseanmälan i sex månader. Obs! Du tappar inte ditt ködatum när din intresseanmälan spärras utan kan fortsätta göra intresse-anmälningar när spärrtiden upphört. Den som har flest köpoäng är först i kön. Exempel, har du registrerat dig 1 januari så har du 10 poäng den 10 januari och 35 poäng den 4 februari osv.

Vi försöker, om det går, hjälpa våra befintliga, trogna kunder att byta boende när de behöver det. Vi prioriterar långsiktigt boende framför tillfälligt och vi tar hänsyn till hur länge var och en har sökt bostad.

Förtur för arbetsinflyttning
Om du kommer från annan ort och får anställning i Härnösand har du möjlighet att få förtur till lägenheter som är lediga eller uppsagda vid ansökningstillfället. 
För att kunna få förtur måste du ha fast anställning eller provanställning minst sex månader hos ett etablerat företag eller offentlig arbetsgivare i Härnösands kommun
Du måste även vara skriven i annan kommun och ha för avsikt att skriva dig i Härnösand.
Förtur gäller inte Pluslägenheter - om inte de specifika kriterierna till Pluslägenheter också är uppfyllda. (55 år utan hemmavarande barn)
Syftet med förtur för arbetsinflyttning är inte att lämna förtur till attraktiva lägenheter där många intressenter stått i kö under en längre tid, utan att ge tak över huvudet till personer som fått ett fast arbete i kommunen.

Innan vi godkänner dig som hyresgäst beställer vi en kreditupplysning och begär referenser från ev. tidigare hyresvärd. Studerande Studenter vid Mittuniversitetet och KY-utbildningen måste bifoga kopia på antagningsbeskedet för att kunna teckna avtal på våra studentlägenheter.

PUL (Personuppgiftslagen) Enligt PUL måste sökanden godkänna att vi får samla in och lagra uppgifter som behövs för att vi ska kunna behandla intresseanmälan. Detta kan läsas och godkännas i samband med registrering på Mina sidor.