Fastighetsinfo Orren

Tunnelplan 1A - 36B
  
  

Välkommen som hyresgäst hos Härnösandshus!

Här följer viktig information om ditt boende. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

BOVÄRD: Ulrika Tjernström
Tel: 0611-88 227, 073-275 36 17

KUNDTJÄNST: 0611-88 290

FELANMÄLAN: Logga in på Mina sidor eller ring 0611-88 290

AKUTA FEL KVÄLLAR OCH HELGER: Ring 070-555 49 99

_______________________________________________________________


NYCKLAR
Till varje lägenhet medföljer: 3 st lägenhetsnycklar och 1 st bokningstagg till tvättstuga/motorvärmarstyrning

LÄGENHETSFÖRRÅD
Separat förråd finns i direkt anslutning till lägenheten.

TVÄTTSTUGA
Finns på Tunnelplan 37. Bokning sker på bokningstavla som sitter i anslutning till tvättstugan eller via Härnösandshus hemsida.
För att använda bokningsystemet måste man finnas registrerad med behörighet i systemet. Registrering sker via kundtjänst.

TV
Du har alltid ett kostnadsfritt utbud av tv-kanaler. Efter koppling till TV så gör du en vanlig kanal-sökning. I detta utbud får du SVT1, SVT2, TV4, TV6, SVT24 och Barnkanalen/Kunskapskanalen.
Om du vill se tv-kanaler utöver det kostnadsfria utbudet måste du teckna ett avtal med Bredbands-bolaget. Då väljer du det kanalpaket som är intressant för dig. I detta fall måste du ha en digital tv-box från Bredbandsbolaget.
Kontakta Bredbandsbolaget för information, 0770-77 70 00.

BREDBAND
I de allra flesta av våra fastigheter finner du Servanets datauttag i hallen. De kan se olika ut men en vanlig nätverkskabel passar som ansluts direkt till dator eller via trådlös router. När du tecknar ett nätavtal med Servanet ingår en grundtjänst på 2 mbit/s, för närvarande 179:-/månad. Du kan lägga till bredbandstjänster till ditt nätavtal för att få snabbare bredband m m.
Kontakta Servanet för mer information, 0200-12 00 35.
Du kan även få bredband från TV-uttaget via ett modem från Bredbandsbolaget.
Kontakta Bredbandsbolaget för mer information, 0770-77 70 00.

SOPOR
Endast väl förslutna hushållssopor får slängas i sopkärlen som finns i soputrymmet vid garagen. Torrsopor, t ex kartonger, möbler o s v slängs i grovcontainer. Använd lägenhetsnyckel. Övriga sopor källsorteras och lämnas vid närmaste återvinningsstation vid livsmedelsaffären.

BILTRAFIK
Vi strävar tillsammans med våra hyresgäster efter ett bilfritt bostads-område. Parkera aldrig i bostadsområdet annat än vid exempelvis i- och urlastning av möbler. Trafikbevakning sköts av Securitas.

BILPARKERING
Sandning, snöröjning och städning av förhyrda parkeringsplatser ombesörjs av hyresgästen själv.
Motorvärmarstolpar: En tidsbokning måste göras för att få ström till motorvärmarstolpen! Det kan du göra via vår hemsida eller via bokningstavlan vid porten.
Exempel: Vid utetemperatur ca +7 grader slås strömmen på ca 30 minuter före inställd avfärd. Ju kallare det är desto tidigare kopplas strömmen på.
För att använda bokningsystemet måste man finnas registrerad med behörighet i systemet. Registrering sker via kundtjänst.

CYKLAR
Parkeras i cykelställen eller cykelrum.

TRAPPHUS OCH KÄLLARGÅNGAR
Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att hålla trapphus och källargångar fria från cyklar, dörrmattor mm då trapphus och källargångar räknas som utrymningsvägar. Om det är fritt på dessa ytor underlättar det även städning.

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET
Behöver du övernattningslägenhet för gäster? Vi har dygnsvis uthyrning av möblerade rum/lägenheter. Kontakta kundtjänstför bokning och mer information.

GEMENSAMHETSLOKAL
Kontakta kundtjänst för bokning och mer information.

TRYGGHETSJOUR
För din trygghet och trivsel och för att skapa ett lugnare boende har vi en trygghetsjour i våra fastigheter. Läs mer i den lilla broschyren eller på vår hemsida.

HEMFÖRSÄKRING
Det är viktigt för dig att du tecknar en hemförsäkring. Vid ev brand eller vattenskada täcker ägarens fastighetsförsäkring endast skador på byggnaden, ej ert privata bohag.

HH 5206 utg 9 17-01