Fastighetsinfo Kaptenen

N:a Kyrkogatan 29 A-B, 31, 33,  Skeppar Karlsgränd 3-7

  
  
  
Välkommen som hyresgäst hos Härnösandshus!

Här följer viktig information om ditt boende.
Har du frågor är du välkommen att kontakta oss!

BOVÄRD:Susanne Sapage
Tel: 0611-88 201, 073-275 36 12

KUNDTJÄNST: 0611-88 290

FELANMÄLAN: Logga in på Mina sidor eller ring 0611-88 290

AKUTA FEL KVÄLLAR OCH HELGER: Ring 070-555 49 99

_______________________________________________________________


NYCKLAR

Till varje lägenhet medföljer: 3 st lägenhetsnycklar, 1 st bokningsbricka/tagg till tvättstuga.

PORTTELEFON
Porttelefon går via din egen telefon. Anmäl därför snarast ditt telefonnummer. Ring kundtjänst så kan områdespersonal komma och koppla in porttelefonen.

LÄGENHETSFÖRRÅD
Förråden på vinden hör till lägenheterna högst upp, övriga lgh har förråd i källargång eller skyddsrum. Fördelning enligt nedan:

Lgh adress

Förråd på

Skeppar Karlsgränd 3, 5, 7

N:a Kyrkogatan 29A

N:a Kyrkogatan 29A

N:a Kyrkogatan 29A

N:a Kyrkogatan 31, 33

N:a Kyrkogatan 33


TVÄTTSTUGA

Tvättstuga finns i källarplanet. Bokning sker på elektronisk bokningstavla som sitter i anslutning till tvättstugan. Instruktioner finns vid tavla. Fördelning enligt nedan:

Lgh adress

Tvättstuga på

Skeppar Karlsgränd 3, 5, 7

N:a Kyrkogatan 29 B

N:a Kyrkogatan 29A, 29B

N:a Kyrkogatan 29 B

N:a Kyrkogatan 31, 33

N:a Kyrkogatan 31

 


TV
Du har alltid ett kostnadsfritt utbud av tv-kanaler. Efter koppling till TV så gör du en vanlig kanal-sökning. I detta utbud får du SVT1, SVT2, TV4, TV6, SVT24 och Barnkanalen/Kunskapskanalen.
Om du vill se tv-kanaler utöver det kostnadsfria utbudet måste du teckna ett avtal med Bredbands-bolaget. Då väljer du det kanalpaket som är intressant för dig. I detta fall måste du ha en digital tv-box från Bredbandsbolaget.
Kontakta Bredbandsbolaget för information, 0770-77 70 00.

BREDBAND
I de allra flesta av våra fastigheter finner du Servanets datauttag i hallen. De kan se olika ut men en vanlig nätverkskabel passar som ansluts direkt till dator eller via trådlös router. När du tecknar ett nätavtal med Servanet ingår en grundtjänst på 2 mbit/s, för närvarande 179:-/månad. Du kan lägga till bredbandstjänster till ditt nätavtal för att få snabbare bredband m m.
Kontakta Servanet för mer information, 0200-12 00 35.
Du kan även få bredband från TV-uttaget via ett modem från Bredbandsbolaget.
Kontakta Bredbandsbolaget för mer information, 0770-77 70 00.

SOPOR
Brännbart avfall och matavfall slängs i rätt underjordsbehållare. Övriga sopor källsorteras och lämnas i vid närmaste återvinningsstation, vid Matrosgatan.

BILPARKERING
Sandning, snöröjning och städning av förhyrda parkeringsplatser ombesörjs av hyresgästen själv.

BILTRAFIK
Vi strävar tillsammans med våra hyresgäster efter ett bilfritt bostads-område. Parkera aldrig i bostadsområdet annat än vid exempelvis i- och urlastning av möbler. Trafikbevakning sköts av Securitas.

CYKLAR
Ska parkeras i cykelställ eller cykelrum.

TRAPPHUS OCH KÄLLARGÅNGAR
Det är viktigt ur säkerhetssynpunkt att hålla trapphus och källargångar fria från cyklar, dörrmattor mm då trapphus och källargångar räknas som utrymningsvägar. Om det är fritt på dessa ytor underlättar det även städning.

ÖVERNATTNINGSLÄGENHET
Behöver du övernattningslägenhet för gäster? Vi har dygnsvis uthyrning av möblerade rum/lägenheter. Kontakta kundtjänst för bokning och mer information.

TRYGGHETSJOUR
För din trygghet och trivsel och för att skapa ett lugnare boende har vi en trygghetsjour i våra fastigheter. Läs mer i den lilla broschyren eller på vår hemsida.

HEMFÖRSÄKRING
Det är viktigt för dig att du tecknar en hemförsäkring. Vid ev brand eller vattenskada täcker ägarens fastighetsförsäkring endast skador på byggnaden, ej ert privata bohag.

HH 5217 utg 11 17-02