Fastigheter utanför Härnösands tätort


Ramvik och Hälledal
Mittemellan Härnösand och Kramfors ligger Ramvik och Hälledal. Två städer inom ett behagligt pendlingsavstånd ger stora möjligheter.

Här finns förskola, låg- och mellanstadieskola och ett fritidshem. Härnösands bibliotek har en filial här. I anslutning till skolan finns även en simhall.


Viksjö och Västanå

Man kan säga att Viksjö ligger centralt i regionen då det ligger ca 35 km väster om centrala Härnösand och har ungefär samma avstånd till både Sundsvall och Kramfors.

Idrott, kultur och fiske. Här kan man ägna sig åt friidrott och skidåkning. Badplatsen vid Viksjön ligger på ett behagligt avstånd. Vid Västanåfallet kan du rida på islandshästar eller bara njuta av vattenfallet och naturen. Du kan även fiska i Mjällån, där du kan få havs-, bäcköring och harr. Härnösands bibliotek har en filial här.

Älandsbro
Ca 10 km norr om Härnösand ligger Älandsbro. Det går väldigt fort att ta sig in till Härnösand med bil eller buss.

Här finns ett snabbköp, ett antal butiker, restauranger och en bensinstation. Älandsbro skola är ett låg- och mellanstadium, i närheten finns också  förskola och fritidshem. Härnösands bibliotek har också en filial här.I direkt anslutning till Brovalla fotbollsplan finns ett 2,5 km elbelyst motionsspår.

Hälledal

Viksjö

Älandsbro