Information till dig som söker lägenhet

Alla som söker lägenhet eller bilplats hos oss måste registrera sig på Mina sidor.
För att få teckna kontrakt med Härnösandshus måste du ha fyllt 18 år men du kan ställa dig i bostadskö från den dag du fyller 16 år.


Så här gör du för att registrera din intresseanmälan på Mina sidor från och med oktober 2015:


Gå in på ”Mina sidor”, och välj länken ”Registrera dig.” Följ sedan instruktionerna på sidan.

Du måste ha en e-postadress för att kunna registrera en intresseanmälan. Om du saknar e-postadress, kontakta vår kundtjänst via info@harnosandshus.se eller telefon 0611- 882 90.

Intresseanmälan
Du måste uppdatera din intresseanmälan minst 1 gång om året. Gör du inte det, förlorar du din kötid. Det räcker att du loggar in på Mina sidor så blir intresseanmälan automatiskt uppdaterad.

Erbjudanden

Inga erbjudanden kommer att skickas med automatik. Du måste regelbundet gå in på sidan ”Ledigt just nu” och anmäla intresse på de objekt du vill hyra.

Väljer du att prenumerera på lägenheter som passar dina önskemål får du ett e-postmeddelande med information om dessa. Detta är inget erbjudande utan bara en upplysning om att lediga objekt finns enligt dina önskemål.

Om du får ett erbjudande
Får du ett erbjudande om visning på en lägenhet kommer det till den e-post adress du registrerat.

Tänk på att du kan tacka nej till, eller strunta i att svara på ett erbjudande högst två gånger på sex månader, tackar du nej eller struntar i att svara en tredje gång spärras din intresseanmälan i sex månader. Obs! Du tappar inte ditt ködatum när din intresseanmälan spärras utan kan fortsätta göra intresse-anmälningar när spärrtiden upphört.


Den som har flest köpoäng är först i kön. Exempel, har du registrerat dig 1 januari så har du 10 poäng den 10 januari och 35 poäng den 4 februari osv.

Förtur för arbetsinflyttning
Om du kommer från annan kommun och fått jobb i Härnösands kommun kan du få förtur till lägenheter som är lediga eller uppsagda vid ansökningstillfället.
Du måste då ha fast anställning eller provanställning minst sex månader hos ett etablerat företag eller offentlig arbetsgivare i Härnösands kommun. Du måste även vara skriven i en annan kommun och ha för avsikt att skriva dig i Härnösand.
Förtur gäller inte Pluslägenheter om inte de specifika kriterierna till Pluslägenheter också är uppfyllda. (55 år utan hemmavarande barn)

Syftet med förtur för arbetsinflyttning är inte att lämna förtur till attraktiva lägenheter där många intressenter stått i kö under en längre tid utan att ge tak över huvudet till personer som fått ett fast arbete i kommunen.

Innan vi godkänner dig som hyresgäst beställer vi en kreditupplysning och begär referenser från ev. tidigare hyresvärd.

Etableringsersättning
Vid registrering uppvisas beslut angående etableringsersättning på Kundtjänst.

Studerande
Studenter vid Mittuniversitetet och KY-utbildningen måste bifoga kopia på antagningsbeskedet för att kunna teckna avtal på våra studentlägenheter.

Hemförsäkring
Som hyresgäst hos Härnösandshus måste du ha en hemförsäkring.

PUL (Personuppgiftslagen)
Enligt PUL måste sökanden godkänna att vi får samla in och lagra uppgifter som behövs för att vi ska kunna behandla intresseanmälan. Detta kan läsas och godkännas i samband med registrering på Mina sidor.